Proste i smaczne przepisy!

Przekąski Sałatki

Paprykowa pasta na kanapki

Paprykowa pasta na kanapki

Pasta paprykowa to świetne smarowidło, które urozmaici nasze śniadanie czy kolację. Pasta jest bardzo aromatyczna, a zarazem lekka i delikatna. Świetnie smakuje w towarzystwie świeżego pieczywa. Możemy ją również wykorzystać jako baza do wielu smacznych przystawek i przekąsek. Zapraszam do zapoznania się z przepisem!

PAPRYKOWA PASTA NA KANAPKI – PRZEPIS

Składniki

  • 2 jajka
  • 100 g żółtego sera
  • 150 g serka śmietankowego
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz
  • szczypta chilli

Wykonanie

  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i ścieramy na tarce.
  • Żółty ser ścieramy na tarce.
  • Paprykę kroimy na mniejsze kawałki i rozdrabniamy za pomocą blendera.
  • Do miski przekładamy jajka, paprykę, żółty ser oraz serek śmietankowy. Dodajemy paprykę słodką, sól, pieprz oraz chilli. Pastę serwujemy ze świeżym pieczywem. 
Paprykowa pasta na kanapki
Paprykowa pasta na kanapki

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

7 − 1 =