Pasta paprykowa to świetne smarowidło, które urozmaici nasze śniadanie czy kolację. Pasta jest bardzo aromatyczna, a zarazem lekka i delikatna. Świetnie smakuje w towarzystwie świeżego pieczywa. Możemy ją również wykorzystać jako baza do wielu smacznych przystawek i przekąsek. Zapraszam do zapoznania się z przepisem!
PAPRYKOWA PASTA NA KANAPKI – PRZEPIS
Składniki
- 2 jajka
- 100 g żółtego sera
- 150 g serka śmietankowego
- 1/2 papryki czerwonej
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- sól
- pieprz
- szczypta chilli
Wykonanie
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i ścieramy na tarce.
- Żółty ser ścieramy na tarce.
- Paprykę kroimy na mniejsze kawałki i rozdrabniamy za pomocą blendera.
- Do miski przekładamy jajka, paprykę, żółty ser oraz serek śmietankowy. Dodajemy paprykę słodką, sól, pieprz oraz chilli. Pastę serwujemy ze świeżym pieczywem.