Proste i smaczne przepisy!

Sałatki

Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej

Szybka i łatwa do zrobienia surówka z kapusty pekińskiej. Pyszna, zdrowa i kolorowa surówka, która idealnie nada się do każdego dania obiadowego i nie tylko! Taka surówka to fajny dodatek również do dań i przekąsek z grilla. Jej dodatek sprawi, że każde danie będzie smakować o wiele lepiej!

Chcecie się przekonać? Zapraszam na przepis! Do przygotowania tej surówki potrzeba zaledwie kilku składników, które zakupicie w każdym sklepie.

SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ – PRZEPIS

Składniki

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  • Kapustę pekińską drobno siekamy i przekładamy na dużej miski.
  • Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i przekładamy do kapusty.
  • Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, przekładamy do miski.
  • Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym, musztardą, cukrem, solą oraz pieprzem.
  • Do miski z warzywami przekładamy sos, dodajemy sok z cytryny, ocet winny. Całość mieszamy do połączenia składników.
Surówka z kapusty pekińskiej
Surówka z kapusty pekińskiej
Udostępnij ten przepis!

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

piętnaście − 14 =