Proste i smaczne przepisy!

Sałatki

Szybka surówka z kapusty pekińskiej

Szybka surówka z kapusty pekińskiej

Prosta, smaczna i ekspresowa w przygotowaniu surówka z kapusty pekińskiej, która doskonale sprawdzi się jako dodatek do obiadu lub na grilla. Smakuje rewelacyjnie i z pewnością przypadnie do gustu domownikom.

Dlaczego warto jeść kapustę pekińską?

Kapusta pekińska to warzywo bogate w składniki odżywcze. Jest niskokaloryczna, bogata w witaminy, minerały i przeciwutleniacze. Wspomaga odporność, trawienie, a także poprawia kondycję skóry, dlatego włączenie jej do diety może przynieść liczne korzyści zdrowotne. Poniżej znajdziecie pełną listę składników oraz sposób przygotowania tej pysznej surówki z kapusty pekińskiej.

Surówka z kapusty pekińskiej – sprawdzony przepis na pyszną i szybką surówkę do obiadu

⏱️ Czas przygotowania: 15 minut | 🍽️ Liczba porcji: 4

Składniki

  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • 2 większe marchewki
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki majonezu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Kapustę pekińską drobno poszatkować.

  2. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

  3. Cebulę obrać i pokroić w piórka.

  4. Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym.

  5. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać sos i wymieszać.

  6. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Szybka surówka z kapusty pekińskiej przepis
Przepis na surówkę z kapusty pekińskiej

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.9 / 5. Oddanych głosów: 564

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

trzynaście + 13 =