Proste i smaczne przepisy!

Sałatki

Pasta kanapkowa z rzodkiewką i szczypiorkiem

Bajecznie prosta w przygotowaniu, pyszna i delikatna pasta ze szczypiorkiem i rzodkiewką. Idealna na kanapki!

Pasta kanapkowa jest bardzo lekka, delikatna i świetnie smakuje. Można ją przygotować w dosłownie 10 minut! Jej dodatek odmieni każde monotonne śniadanie czy kolację. Zapraszam na przepis!

PASTA Z RZODKIEWKĄ I SZCZYPIOREKIEM – PRZEPIS

Składniki

  • pęczek rzodkiewki
  • 150 g żółtego sera
  • 1/2 papryki czerwonej
  • pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  • Rzodkiewkę i paprykę pokroić w kosteczkę.
  • Ser żółty zetrzeć na tarce. 
  • Szczypiorek drobno posiekać.
  • Jogurt naturalny wymieszać z majonezem, szczyptą soli i pieprzu. Wszystkie składniki wymieszać. 
Pasta kanapkowa z rzodkiewką i szczypiorkiem przepis
Przepis na pastę kanapkowa z rzodkiewką i szczypiorkiem

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 3 / 5. Oddanych głosów: 5

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

8 − 6 =