![](https://kulinarnecuda.pl/wp-content/uploads/2024/04/Pasta-kanapkowa-z-rzodkiewka-i-szczypiorkiem-838x1024.jpg)
Bajecznie prosta w przygotowaniu, pyszna i delikatna pasta ze szczypiorkiem i rzodkiewką. Idealna na kanapki!
Pasta kanapkowa jest bardzo lekka, delikatna i świetnie smakuje. Można ją przygotować w dosłownie 10 minut! Jej dodatek odmieni każde monotonne śniadanie czy kolację. Zapraszam na przepis!
PASTA Z RZODKIEWKĄ I SZCZYPIOREKIEM – PRZEPIS
Składniki
- pęczek rzodkiewki
- 150 g żółtego sera
- 1/2 papryki czerwonej
- pęczek szczypiorku
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka majonezu
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Rzodkiewkę i paprykę pokroić w kosteczkę.
- Ser żółty zetrzeć na tarce.
- Szczypiorek drobno posiekać.
- Jogurt naturalny wymieszać z majonezem, szczyptą soli i pieprzu. Wszystkie składniki wymieszać.
![Pasta kanapkowa z rzodkiewką i szczypiorkiem przepis](https://kulinarnecuda.pl/wp-content/uploads/2024/04/Pasta-kanapkowa-z-rzodkiewka-i-szczypiorkiem3.jpg)
![Przepis na pastę kanapkowa z rzodkiewką i szczypiorkiem](https://kulinarnecuda.pl/wp-content/uploads/2024/04/Pasta-kanapkowa-z-rzodkiewka-i-szczypiorkiem2.jpg)