Proste i smaczne przepisy!

Przekąski

Wrap z jajecznicą

wrap z jajecznicą

Wrap z jajecznicą to idealna propozycja na smaczny i pożywny posiłek. Przepis doskonale sprawdzi się na śniadanie lub kolację, a jeśli masz możliwość podgrzania to nawet na posiłek na wynos do pracy czy szkoły. Przygotowanie tego dania zajmie wam jedynie kilkanaście minut, jest to zatem świetna opcja na szybki i smaczny posiłek na ciepło.

WRAP Z JAJECZNICĄ – PRZEPIS

Składniki

  • 1 tortilla
  • 3 jajka
  • 50 g żółtego sera
  • 4 plastry szynki
  • 1 mały pomidor
  • sól
  • pieprz
  • ketchup

Przygotowanie

1. Jajka wbijamy do miski i roztrzepujemy widelcem. Doprawiamy solą i pieprzem. Następnie dodajemy pokrojoną w kosteczkę szynkę. Całość mieszamy.

2. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy odrobinę masła, przelewamy roztrzepane jajka z szynką i smażymy do ścięcia.

3. Tortillę smarujemy ketchupem i przekładamy naszą jajecznicę. Dodajemy pokrojonego w drobną kostkę pomidora i posypujemy startym na tarce serem.

4. Zawijamy tortillę i podpiekamy na suchej patelni z obu stron po kilka minut do zarumienienia.

Udostępnij!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.