Proste i smaczne przepisy!

Przekąski

Roladki z tortilli z szynką i serem

Roladki z tortilli z szynką i serem

Roladki z tortilli to jedna z najłatwiejszych i najsmaczniejszych przekąsek na zimno. Robi się je błyskawicznie i tak samo szybko znikają z talerza. Idealnie sprawdzą się jako posiłek do pracy, szkoły, kolację, a także na imprezowy stół.

Roladki z tortilli wyśmienicie smakują i ładnie prezentują się na talerzu. Przygotowuje je bardzo często bo goście je uwielbiają. Zmieniam tylko dodatki, aby urozmaicić smaki. Poniżej mam dla was mój ulubiony przepis na roladki z tortilli w wersji z szynką i serem.

ROLADKI Z TORTILLI – PRZEPIS

Składniki

  • 3 placki tortilli
  • 2 opakowania serka śmietankowego typu Almette
  • 12 plastrów szynki
  • 9 plastrów sera żółtego
  • 6 liści sałaty lodowej
  • 1/2 papryki czerwonej

Przygotowanie

1. Placki tortilli wysmarować serkiem śmietankowym.

2. Następnie ułożyć sałatę lodową, a na nią plastry szynki oraz sera.

3. Na szynkę i ser wyłożyć pokrojoną w słupki paprykę czerwoną.

4. Tortille zawinąć w rulonik, mocno je uciskając.

5. Następnie gotowe roladki zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Dzięki temu smaki się przegryzą i roladki nie będą rozwalać się przy krojeniu.

6. Po tym czasie roladki pokroić na kawałki o grubości ok. 2 cm.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.8 / 5. Oddanych głosów: 53

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

14 − 11 =