Jajka faszerowane to przekąska, która w Wielkanoc powinna znaleźć się na każdym stole. Chociażby ze względu na to, że jajka to jeden z symboli tych świąt. Polecam Wam szczególnie jajka nadziewane szynką i serem. Są bardzo szybkie w przygotowaniu a dodatkowo wyjątkowe w smaku.
Takie jajka faszerowane szynką i serem można przygotować nie tylko w święta. Sprawdzą się również na różnego rodzaju domowe imprezy, czy spotkania z przyjaciółmi. Zapraszam na przepis. Jestem pewna, że Wam posmakują.
PRZEPIS NA JAJKA NADZIEWANE SZYNKĄ I SEREM
Składniki
- 4 jajka
- 40 g żółtego sera
- 60 g szynki
- 1 łyżeczka musztardy
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
- szczypiorek
Wykonanie
- Jajka ugotować na twardo. Obrać, przekroić na połówki i oddzielić białka od żółtek.
- Szynkę oraz żółty ser zetrzeć na tarce o małych oczkach.
- Żółtka rozgnieść za pomocą widelca, dodać do nich starty ser, szynkę, majonez oraz musztardę. Całość doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
- Przygotowaną pastą wypełnić otwory w białkach. Całość posypać posiekanym szczypiorkiem.