Proste i smaczne przepisy!

Przekąski

Jajka nadziewane szynką i serem

Jajka nadziewane szynką i serem

Jajka faszerowane to przekąska, która w Wielkanoc powinna znaleźć się na każdym stole. Chociażby ze względu na to, że jajka to jeden z symboli tych świąt. Polecam Wam szczególnie jajka nadziewane szynką i serem. Są bardzo szybkie w przygotowaniu a dodatkowo wyjątkowe w smaku.

Takie jajka faszerowane szynką i serem można przygotować nie tylko w święta. Sprawdzą się również na różnego rodzaju domowe imprezy, czy spotkania z przyjaciółmi. Zapraszam na przepis. Jestem pewna, że Wam posmakują.

PRZEPIS NA JAJKA NADZIEWANE SZYNKĄ I SEREM

Składniki

  • 4 jajka
  • 40 g żółtego sera
  • 60 g szynki
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek

Wykonanie

  • Jajka ugotować na twardo. Obrać, przekroić na połówki i oddzielić białka od żółtek.
  • Szynkę oraz żółty ser zetrzeć na tarce o małych oczkach.
  • Żółtka rozgnieść za pomocą widelca, dodać do nich starty ser, szynkę, majonez oraz musztardę. Całość doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
  • Przygotowaną pastą wypełnić otwory w białkach. Całość posypać posiekanym szczypiorkiem.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

dwanaście − osiem =