Przepis na pyszne i banalnie proste w przygotowaniu zapiekanki z ciasta francuskiego. Smakują wyśmienicie i sprawdzą się idealnie na ciepłą kolację, lub jako imprezowa przekąska.
Żeby je przygotować nie potrzeba szczególnych umiejętności kulinarnych, ponieważ korzystamy z gotowego ciasta francuskiego, które można kupić w każdym sklepie spożywczym. Reszta dodatków to składniki, które z pewnością znajdziecie w swojej lodówce.
ZAPIEKANKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO – PRZEPIS
Składniki
- opakowanie ciasta francuskiego
- 150 g sera żółtego
- 150 g szynki
- 1/2 papryki czerwonej
- ketchup
Przygotowanie
1. Ciasto francuskie rozwinąć na blacie i podzielić na równe prostokąty.
2. Paprykę oraz szynę pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce.
3. Każdy kawałek ciasta posmarować ketchupem. Następnie wyłożyć odrobinę szynki, papryki, a na koniec posypać serem.
4. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez ok. 12 minut, funkcja góra-dół.
5. Podawać od razu po wyjęciu z piekarnika.