Lekka sałatka to idealne rozwiązanie na cieplejsze dni. Nasyci oraz dostarczy cennych składników odżywczych. Jej przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę, a efekt jest przepyszny.
Ta lekka sałatka to także doskonały sposób na danie do pracy czy szkoły. Zapakuj ją w pudełko na lunch i weź ze sobą. Poniżej znajdziecie listę składników oraz sposób przygotowania tej pysznej sałatki.
LEKKA SAŁATKA – PRZEPIS
Składniki
- mix sałat – 1 opakowanie
- jajka – 4 sztuki
- ser mozzarella – 1 sztuka
- cebula czerwona – 1 sztuka
- pomidorki koktajlowe – 300 g
Sos
- oliwa z oliwek – 3 łyżki
- sok z cytryny – 1 łyżka
- musztarda – 1 łyżeczka
- płynny miód – 1 łyżeczka
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Sałatką umyć i osuszyć za pomocą ręcznika papierowego.
2. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kosteczkę.
3. Ser mozzarella porwać na mniejsze kawałki.
4. Cebulę obrać i pokroić w piórka.
5. Pomidorki koktajlowe umyć i pokroić na półówki.
6. Składniki na sos połączyć ze sobą.
7. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać przygotowany sos i całość wymieszać.