Proste i smaczne przepisy!

Sałatki

Pasta kanapkowa z pora

Pasta kanapkowa z pora

Dziś zapraszam Was na moją kolejną propozycję na pastę kanapkową. Tym razem jest to pyszna pasta z porem w roli głównej. Jak zawsze prosto i smacznie. Oprócz pora w paście znajdziemy jeszcze jajka, świeżego ogórka, szczypiorek i jogurt naturalny. Składniki idealnie się ze sobą komponują i uzupełniają. Ta Pasta kanapkowa z porem doskonale sprawdzi się na śniadanie lub kolację. Będzie świetną alternatywą dla zwykłych kanapek z szynką.

PASTA KANAPKOWA Z PORA PRZEPIS

Składniki

  • biała część pora (ok. 10 cm)
  • 3 jajka
  • pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i pokrój w drobną kosteczkę.

2. Ogórka obierz i również pokrój w kostkę.

3. Pora pokrój w półkrążki.

4. Szczypiorek drobno posiekaj.

5. Wszystkie składniki umieść w misce, dodaj jogurt, sól i pieprz. Wymieszaj do połączenia.

6. Pastę podawaj ze swoim ulubionym pieczywem.

pasta z porem

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 3.5 / 5. Oddanych głosów: 2

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

dziesięć − 1 =