Proste i smaczne przepisy!

Przekąski

Pasta szynkowa

pasta z szynki i sera

Bardzo szybka do przygotowania, prosta i smaczna pasta kanapkowa, która urozmaici kolację lub śniadanie. Tutaj zestawienie szynki, sera i jajek czyli połączenie które zapewne większość wykorzystuje do tradycyjnych kanapek, ale podane w nieco innej formie – pasty kanapkowej właśnie. Wszystkie składniki są starte na tarce i wymieszane z majonezem oraz przyprawami. Dzięki temu smaki się ze sobą łączą i tworzą przepyszną całość. Zapraszam na przepis!

PASTA SZYNKOWA PRZEPIS

Składniki

  • 150 g szynki konserwowej w kawałku
  • 200 g sera żółtego w kawałku
  • 5 jajek
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

2. Szynkę oraz ser również zetrzeć na tarce.

3. Składniki przełożyć do miski, dodać majonez, sól oraz pieprz.

4. Całość dokładnie wymieszać i nałożyć na pieczywo.

Smacznego!

pasta z szynką
Udostępnij!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *