Proste i smaczne przepisy!

Sałatki

Sałatka z tuńczykiem i pieczarkami marynowanymi

Sałatka z tuńczykiem i pieczarkami marynowanymi

Sałatka z tuńczykiem i pieczarkami marynowanymi to super smaczna przekąska, która doskonale sprawdzi się na wyjątkowe okazje. Będzie pięknie prezentować się na świątecznym stole, jak również na domowych imprezach ze znajomymi. Sałatka warstwowa z tuńczykiem i pieczarkami marynowanymi jest pyszna, banalnie prosta i szybka w przygotowaniu. Gwarantujemy, że posmakuje każdemu, kto jej spróbuje.

SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I PIECZARKAMI MARYNOWANYMI PRZEPIS

Składniki

  • 1 tuńczyk w sosie własnym
  • 12 pieczarek marynowanych
  • 4 ogórki konserwowe
  • 4 jajka
  • 1 czerwona cebula
  • 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
  • szczypiorek

Sos

  • 2 łyżki majonezu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kostkę.

2. Ogórki konserwowe oraz cebulę czerwoną również pokrój w kosteczkę, pieczarki marynowane w plasterki.

3. Tuńczyka i kukurydzę odsącz z zalewy, szczypiorek drobno posiekać.

4. Jogurt naturalny wymieszaj z majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem.

Składniki umieść w salaterce następująco: 

– jajka

– ogórki

– tuńczyk

– cebula czerwona

– kukurydza konserwowa

– sos

– pieczarki

– szczypiorek

Sałatka z tuńczykiem i pieczarkami marynowanymi

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 3 / 5. Oddanych głosów: 2

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

7 + czternaście =