Sałatka z szynką i warzywami to idealna propozycja na codzień. Można ją przygotować na kolację, obiad, a nawet spakować w pudełeczko i zabrać ze sobą do pracy i zjeść na drugie śniadanie. Sałatka z szynką i warzywami jest smaczna, pożywna i szybko się ją robi. Przepis jest bardzo prosty i składa się z łatwo dostępnych składników, które znajdziemy w większości sklepów spożywczych. Polecam wypróbować.
SAŁATKA Z SZYNKĄ I JAJKIEM PRZEPIS
Składniki
- 200 g szynki konserwowej
- 150 g żółtego sera
- 4 jajka
- 4 ogórki konserwowe
- 1 średnia papryka czerwona
- 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
- 10 cm pora
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kosteczkę.
2. Szynkę, ser żółty, paprykę czerwoną oraz ogórki konserwowe również pokrój w kostkę.
3. Kukurydzę odsącz z zalewy, pora pokrój w półkrążki.
4. Jogurt naturalny wymieszaj z majonezem, solą oraz pieprzem.
5. Wszystkie składniki przełóż do miski, dodaj przygotowany sos i wymieszaj. Smacznego!