Proste i smaczne przepisy!

Sałatki

Sałatka warstwowa z jajkiem

Sałatka warstwowa z jajkiem

Sałatki warstwowe to prawdziwe kulinarne dzieła. Składniki układamy warstwami w szklanej misce, dzięki czemu wyglądają zjawiskowo i dodatkowo wiemy co wchodzi w ich skład. Dziś mam dla Was przepis na pyszną sałatkę warstwową z jajkiem, która doskonale sprawdzi się na specjalne okazje jak i na co dzień. Można ją przygotować na urodziny, święta lub po prostu na rodzinną kolację.

SAŁATKA WARSTWOWA Z JAJKIEM PRZEPIS

Składniki

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 słoiczek selera konserwowego
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 4 jajka
  • 1 mały por
  • 2 marchewki

Sos

  • 2 łyżki majonezu
  • 6 łyżek jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Marchewki ugotować do miękkości i odcedzić. Pokroić w kosteczkę.

2. Jajka ugotować na twardo, obrać i oddzielić białka od żółtek. Zetrzeć osobno na tarce, białka na dużych oczkach, żółtka na małych.

3. Tuńczyka, seler konserwowy, czerwoną fasolę oraz kukurydzę odsączyć z zalewy.

4. Pora pokroić w półkrążki.

5. Jogurt wymieszać z majonezem, solą i pieprzem tworząc sos.

Składniki układać w salaterce warstwowo:

seler konserwowy
tuńczyk
1/2 sosu
czerwona fasola
marchewka
białka
por
reszta sosu
żółtka

Sałatka warstwowa z jajkiem przepis

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

dwa × dwa =