Proste i smaczne przepisy!

Ciasta i Desery

Ekspresowy serniczek

Ekspresowy serniczek

Ekspresowy serniczek to rewelacyjny wypiek, który można przygotować w mgnieniu oka. To najlepszy sernik z mlekiem skondensowanym, który zawsze się udaje i świetnie smakuje. Jest delikatny w smaku i idealnie sprawdzi się jako dodatek do popołudniowej kawki.

Sernik jest naprawdę bardzo łatwy w przygotowaniu, a jego smak jest obłędny! Przekonajcie się sami, zapraszam na przepis!

EKSPRESOWY SERNIKCZEK – PRZEPIS

Składniki

  • 5 jajek
  • 1 kg twarogu z wiaderka
  • 2 budynie śmietankowe bez cukru
  • 530 g mleka skondensowanego słodzonego
  • szczypta soli

Wykonanie

  • Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę, z dodatkiem szczypty soli. 
  • Do osobnej miski przekładamy twaróg, żółtka, budynie oraz mleko skondensowane. Całość miskujemy do połączenia składników. 
  • Do masy serowej dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy.
  • Przygotowaną masę serową przekładamy na blaszkę (24×24 cm) wyścieloną papierem do pieczenia. Pieczemy w 170 stopniach przez 40 minut, po upływie czasu zmniejszamy temperaturę do 140 i pieczemy kolejne 40 minut. Sernik studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach.
Ekspresowy serniczek
Ekspresowy serniczek
Udostępnij!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *