Proste i smaczne przepisy!

Przekąski

Pasta jajeczna z chrzanem

Pasta jajeczna z chrzanem

Pasta jajeczna z dodatkiem chrzanu to ulubione smarowidło na kanapki u mnie w domu. Często przygotowuję ją na śniadanie jako alternatywa dla szynki i sera. Pasta ma cudowny smak i aromat oraz jest bardzo prosta w przygotowaniu. Jeśli szukacie dobrej pasty kanapkowej, którą przygotujecie w mgnieniu oka, to polecam wypróbować ten przepis na pastę jajeczną z chrzanem.

PASTA JAJAECZNA Z CHRZANEM

Składniki

  • 5 jajek
  • 2 łyżki majonezu
  • 3 łyżeczki tartego chrzanu
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić w drobną kosteczkę.

2. Do jajek dodać chrzan, majonez i posiekany szczypiorek. Całość dobrze wymieszać i doprawić solą oraz pieprzem do smaku.

Pasta z jajek i chrzanu
Udostępnij!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

Polecane przepisy:

1 Comment

  1. Joanna says:

    Pyszne smarowidło do pieczywa. Smakuje idealnie 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.