Proste i smaczne przepisy!

Przekąski

Pasta z makreli z puszki z jajkiem

Pasta z makreli z puszki z jajkiem

Pasta z makreli z puszki z jajkiem to idealny dodatek do chleba. Będzie świetną alternatywą dla tradycyjnych kanapek z wędliną oraz serem.

Przepis na pastę z makreli z jajkiem jest bardzo prosty i szybki. Do jej przygotowania nie potrzeba wielu składników, a mimo to smakuje wyśmienicie i zasyci na długo. Jeśli tak jak ja, uwielbiacie pasty kanapkowe, koniecznie musicie wypróbować tą pastę z makreli z jajkiem.

PASTA Z MAKRELI Z PUSZKI Z JAJKIEM PRZEPIS

Składniki

  • 1 puszka fileta z makreli w sosie pomidorowym
  • 3 jajka
  • 1 cebulka
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka mielona

Przygotowanie

1. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w drobną kostkę.

2. Cebulę obierz i również pokrój w kosteczkę.

3. Do miseczki przełóż makrelę z puszki wraz z sosem i rozdrobnij ją na mniejsze kawałki przy pomocy widelca. Dodaj pokrojone jajka oraz cebulę. Całość wymieszaj doprawiając solą, pieprzem oraz papryką słodką do smaku.

pasta kanapkowa z makreli z jajkiem

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

szesnaście − sześć =