Proste i smaczne przepisy!

Sałatki

Sałatka konserwowa

sałatka konserwowa

Sałatka konserwowa czyli sałatka, która składa się głównie z konserwowych składników. Sałatka jest pyszna, pożywna i doskonale sprawdzi się w codziennym menu, jak i na przyjęciu rodzinnym.

Sałatka konserwowa jest bardzo lubiana u mnie w domu, dlatego przygotowujemy ją praktycznie na każdą nadarzającą się okazję. Każdy ją bardzo lubi i zawsze jako pierwsza znika ze stołu. Jeśli akurat macie w swojej domowej spiżarni różne warzywa konserwowe, to koniecznie musicie wypróbować ten przepis!

SAŁATKA KONSERWOWA – PRZEPIS

Składniki

  • fasola czerwona – 1 puszka
  • kukurydza – 1 puszka
  • groszek konserwowy – 1 puszka
  • pieczarki marynowane – 1 słoik
  • papryka marynowana – 1 słoik
  • jajka – 3 sztuki
  • ogórki kiszone – 4 sztuki
  • marchew – 2 sztuki
  • cebula – 1 sztuka
  • śmietana – 3 łyżki
  • majonez – 1 łyżka
  • musztarda – 1 łyżeczka
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kosteczkę.

2 Marchewki gotujemy do miękkości i razem z ogórkami i cebulą również kroimy w kostkę.

3. Fasolę czerwoną, groszek i kukurydzę odsączamy z zalewy.

4. Pieczarki oraz paprykę marynowaną również odsączamy z zalewy i kroimy na mniejsze kawałki.

5. Składniki przekładamy do miski, dodajemy śmietanę, majonez i musztardę. Doprawiamy solą oraz pieprzem i mieszamy.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

12 − 2 =