Proste i smaczne przepisy!

Sałatki

Sałatka z jajkiem i tuńczykiem

Sałatka z jajkiem i tuńczykiem

Pyszna i łatwa w przygotowaniu sałatka z jajkiem i tuńczykiem to doskonała propozycja na imprezę, lub po prostu na kolację. Połączenie tuńczyka z jajkiem zawsze świetnie smakuje, a dodatek czerwonej fasoli, marchewki, kukurydzy, selera konserwowego i pora jeszcze bardziej podbija smak potrawy i dodaje jej charakteru.

Przepis na sałatkę z jajkiem i tuńczykiem jest bardzo prosty i nie wymaga dużo pracy. Sałatkę przygotujecie w niecałe 30 minut, a swoim smakiem i aromatem z pewnością urzeknie nie jedno podniebienie.

SAŁATKA Z JAJKIEM I TUŃCZYKIEM PRZEPIS

Składniki

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 mała puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 słoik selera konserwowego
  • 1/2 pora
  • 2 marchewki
  • 4 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

2. Marchewki ugotować do miękkości i pozostawić do ostygnięcia. Następnie obrać i pokroić w kosteczkę.

3. Tuńczyka, kukurydzę oraz fasolę odsączyć z zalewy.

4. Selera konserwowego odcisnąć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki.

5. Pora pokroić w półplasterki.

6. Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, solą oraz pieprzem.

7. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać przygotowany sos i wymieszać.

najlepsza sałatka z tuńczykiem
sałatka z tuńczykiem i jajkiem przepis

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

5 × 3 =