Proste i smaczne przepisy!

Ciasta i Desery

Ciasto czekoladowe z truskawkami

Ciasto czekoladowe z truskawkami

Przepis na rewelacyjne ciasto czekoladowe z truskawkami. Prościej się nie da – przygotujecie je w 15 minut + pieczenie!

Ciasto czekoladowe z truskawkami to doskonałe ciasto na upalne dni. Świeże owoce, a do tego czekoladowy biszkopt to perfekcyjne połączenie, gdy mamy ochotę na pyszny letni deser. Jak zrobić ciasto smaczne czekoladowe z truskawkami? Zapraszam na przepis.

CIASTO CZEKOLADOWE Z TRUSKAWKAMI PRZEPIS

Składniki

  • 450 g mąki pszennej tortowej
  • 2 łyżki kakao
  • 4 jajka
  • 200 g cukru
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 400 g truskawek

Przygotowanie

1. Truskawki oczyścić z szypułek, umyć i osuszyć.

2. Jajka utrzeć z cukrem. Następnie zmniejszyć obroty miksera i stopniowo wlać olej, a następnie mleko, ciągle miksując.

3. Do masy wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Całość delikatnie wymieszać drewnianą łyżką.

4. Formę o wymiarach 24×36 cm wyłożyć papierem do pieczenia.

5. Następnie przełożyć na nią przygotowaną masę i na wierzchu ułożyć truskawki.

6. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec przez ok. 45 minut, do suchego patyczka.

7. Po upieczeniu i ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

Ciasto czekoladowe z truskawkami przepis

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

1 × 1 =