Proste i smaczne przepisy!

Dania Główne

Łazanki z młodą kapustą i kiełbasą

Łazanki z młodą kapustą i kiełbasą

Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu danie jednogarnkowe – łazanki z młodą kapustą i kiełbasą. Sezonowe warzywa to idealna baza do przygotowania ciekawych dań obiadowych. A młoda kapusta szczególnie! 

Łazanki z młodej kapusty są naprawdę pyszne i co najważniejsze bardzo łatwe do zrobienia. Do ich przygotowania potrzeba zaledwie kilku prostych składników, które można zakupić w każdym sklepie. Zapraszam do zapoznania się z przepisem. Smacznego!

PRZEPIS NA ŁAZANKI Z MŁODEJ KAPUSTY I KIEŁBASY

Składniki

  • 1 mała główka młodej kapusty 
  • 150 g makaronu na łazanki
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 150 g kiełbasy wieljskiej
  • 500 ml wody
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  1. Kapustę obrać z wierzchnich liści, umyć i przekroić na ćwiartki. Drobno posiekać na mandolinie lub za pomocą noża. Przełożyć do garnka, zalać wodą, posolić i gotować pod przykryciem przez 15-20 minut. Po ugotowaniu odcedzić, odstawić do przestygnięcia, a następnie odcisnąć z wody.

  2. Na patelni rozgrzać odrobinę masła. Cebulę pokroić w kostkę, przełożyć na patelnię i podsmażyć. Kiedy cebulka się zarumieni dodać pokrojoną kiełbasę i podsmażać przez kilka minut.

  3. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, przełożyć na patelnię i podsmażyć kilka minut.

  4. Kapustę odcisnąć z wody, przełożyć na patelnię, wymieszać i podsmażyć przez chwilę.

  5. Makaron na łazanki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przełożyć na patelnię i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Łazanki z młodą kapustą i kiełbasą przepis

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

20 − dwadzieścia =