Proste i smaczne przepisy!

Ciasta i Desery

Ciasto salceson

Ciasto salceson

Ciasto salceson to niesamowicie prosty i smaczny wypiek czekoladowy z jabłkami, który przygotujecie w kilka chwil. Doskonale sprawdzi się na deser do popołudniowej filiżanki kawy lub herbaty. Przepis na ciasto salceson jest bardzo łatwy i nie wymaga skomplikowanych składników ani zaawansowanych umiejętności kulinarnych. Jeśli szukacie pomysłu na proste i smaczne ciasto na każdą okazję, ciasto salceson będzie idealnym wyborem.

CIASTO SALCESON PRZEPIS

Składniki

  • 220 g mąki pszennej
  • 150 g cukru
  • 4 jajka
  • 1/2 szklanki oleju
  • 2 czubate łyżki kakao
  • 3-4 jabłka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie

1. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę.

2. Mąkę przesiać i wymieszać z kakao oraz proszkiem do pieczenia.

3. Dodać do masy jajecznej, wlać olej i całość zmiksować do połączenia składników.

4. Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Dodać do ciasta i wymieszać drewnianą łyżką.

5. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 24×24 cm wyścielonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec ok. 45 minut, do suchego patyczka.

Ciasto salceson przepis
przepis na ciasto salceson

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.7 / 5. Oddanych głosów: 3

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

dziewiętnaście − trzy =