
Ciasto salceson to niesamowicie prosty i smaczny wypiek czekoladowy z jabłkami, który przygotujecie w kilka chwil. Doskonale sprawdzi się na deser do popołudniowej filiżanki kawy lub herbaty. Przepis na ciasto salceson jest bardzo łatwy i nie wymaga skomplikowanych składników ani zaawansowanych umiejętności kulinarnych. Jeśli szukacie pomysłu na proste i smaczne ciasto na każdą okazję, ciasto salceson będzie idealnym wyborem.
CIASTO SALCESON PRZEPIS
Składniki
- 220 g mąki pszennej
- 150 g cukru
- 4 jajka
- 1/2 szklanki oleju
- 2 czubate łyżki kakao
- 3-4 jabłka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie
1. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę.
2. Mąkę przesiać i wymieszać z kakao oraz proszkiem do pieczenia.
3. Dodać do masy jajecznej, wlać olej i całość zmiksować do połączenia składników.
4. Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Dodać do ciasta i wymieszać drewnianą łyżką.
5. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 24×24 cm wyścielonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec ok. 45 minut, do suchego patyczka.

