Proste i smaczne przepisy!

Przekąski

Pasta jajeczna z rzodkiewką

Pasta jajeczna z rzodkiewką

Pasta jajeczna z rzodkiewką to ciekawy dodatek do pieczywa, który urozmaici śniadanie lub kolację. Pastą można również posmarować krakersy i mamy fajną przekąskę na domową imprezę. Przepis na pastę jajeczną z rzodkiewką jest bardzo prosty i nie wymaga wiele pracy oraz składników. Wszystko, czego potrzebujesz prawdopodobnie znajdziesz w swojej kuchni, dlatego już dziś wypróbuj przepis i przekonaj się jaka ta pasta jajeczna z rzodkiewką jest przepyszna!

PASTA JAJECZNA Z RZODKIEWKĄ PRZEPIS

Składniki

  • 100 g żółtego sera
  • 8 rzodkiewek
  • 3 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz z łupinek i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

  2. Ser żółty oraz rzodkiewkę również zetrzyj na tarce.

  3. Szczypiorek drobno posiekaj.

  4. Wszystkie składniki umieść w misce, dodaj majonez i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

  5. Gotową pastę podawaj na świeżym pieczywie lub krakersach.
Pasta jajeczna z rzodkiewką przepis
Pasta jajeczna z rzodkiewką na krakersach

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 3.7 / 5. Oddanych głosów: 15

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

siedemnaście − 1 =