Proste i smaczne przepisy!

Przekąski

Pasta jajeczna z rybą z puszki

Pasta jajeczna z rybą z puszki

Pasty kanapkowe to pyszne smarowidło do chleba, które urozmaici śniadanie lub kolację. Robi się je szybko, świetnie smakują i dodatkowo dostarczają niezbędnych składników odżywczych. Dziś mam dla Was przepis na moją ulubioną pastę jajeczną z rybą z puszki. Ta pasta kanapkowa to idealna alternatywa dla nudnych kanapek z szynką. Smakuje rewelacyjnie i jest ekspresowa w przygotowaniu. Przygotujcie i przekonajcie się sami.

PASTA JAJECZNA Z RYBĄ Z PUSZKI PRZEPIS

Składniki

  • 1 puszka filetów śledziowych w sosie pomidorowym
  • 3 jajka
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1 cebula biała
  • 3 łyżki ketchupu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać ze skorupek i pokroić w drobną kostkę.

2. Ogórki konserwowe oraz cebulkę również pokroić w drobną kosteczkę.

3. Rybę wraz z sosem przełożyć do miseczki, dodać jajka, cebulę, ogórki i ketchup.

4. Całość dokładnie wymieszać i doprawić solą oraz pieprzem do smaku.

Pasta jajeczna z rybą z puszki przepis
Pasta z rybą z puszki

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 2.7 / 5. Oddanych głosów: 3

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

piętnaście + szesnaście =