Dzisiaj mam dla was propozycję na prostą, a zarazem smaczną i pożywną pastę z makreli z puszki. Taka pasta to bardzo fajny sposób na urozmaicenie codziennych kanapek. Jest aromatyczna i delikatna. Świetnie smakuje z chlebem, ale można ją również podawać z krakersami. Jeśli szukasz pomysłu na śniadanie lub kolację, to ten przepis na pastę z makreli z puszki sprawdzi się idealnie.
PASTA Z MAKRELI Z PUSZKI PRZEPIS
Składniki
- 1 puszka makreli w sosie pomidorowym
- 1 czerwona cebula
- 3 ogórki konserwowe
- 150 g kremowego serka śmietankowego
- 2 łyżeczki ketchupu
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Makrelę z puszki przekładamy do miski i rozdrabniamy widelcem.
2. Cebulę i ogórki konserwowe kroimy w drobną kostkę – wrzucamy do makreli.
3. Następnie dodajemy serek śmietankowy, ketchup, słodką paprykę, sól, pieprz oraz posiekany szczypiorek.
4. Całość dokładnie mieszamy do połączenia.