Proste i smaczne przepisy!

Ciasta i Desery Przekąski

Placuszki z twarogu sernikowego

Placuszki z twarogu sernikowego

Zapraszam wszystkich na pyszne placuszki z twarogu sernikowego. Niesamowicie delikatne, lekkie i puszyste! Najlepiej smakują z dodatkiem cukru pudru!

Placuszki z twarogu sernikowego to fajny pomysł na słodką przekąskę w ciągu dnia a także śniadanie czy kolację na słodko. Są bardzo szybkie do zrobienia i każdemu smakują. Zapraszam na przepis!

PLACUSZKI Z TWAROGU SERNIKOWEGO – PRZEPIS

Składniki

  • 160 g mąki pszennej
  • 1 duże jajko
  • 500 g twarogu z wiaderka
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • szczypta soli
  • cukier puder do posypania
  • olej do smażenia

Wykonanie

  • Twaróg przekładamy do miski, dodajemy jajka, mąkę, cukier puder, cukier wanilinowy oraz szczyptę soli. Całość dokładnie mieszamy do uzyskania gęstego ciasta. Pamiętajcie, by wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej. 
  • Na patelni rozgrzewamy olej i wykładamy porcję ciasta za pomocą łyżki. Smażymy na średniej mocy palnika z obu stron na rumiano.
  • Placuszki po usmażeniu odsączamy na ręczniku papierowym i serwujemy z cukrem pudrem. 
placki z twarogu sernikowego
Szybkie placuszki z twarogu sernikowego
Udostępnij ten przepis!

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

pięć + pięć =