Proste i smaczne przepisy!

Przekąski

Roladki z ciasta francuskiego z łososiem

Roladki z ciasta francuskiego z łososiem

Roladki z ciasta francuskiego z łososiem to propozycja na szybką i smaczną przekąskę, która doskonale sprawdzi się na imprezę i nie tylko. Roladki świetnie smakują, ładnie prezentują się na stole i są ekspresowe w przygotowaniu!

Ciasto francuskie jest uwielbiane przez wiele osób, a w połączeniu z kremowym serkiem i wyrazistym w smaku łososiem posmakuje nawet najbardziej wymagającym podniebieniom. Polecam wypróbować ten przepis!

ROLADKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z ŁOSOSIEM PRZEPIS

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 100 g łososia wędzonego
  • 150 g serka śmietankowego
  • 1 żółtko

Przygotowanie

1. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni.

2. Ciasto francuskie rozwijamy na blacie i smarujemy serkiem śmietankowym po całej powierzchni. Na serek wykładamy wędzonego łososia.

3. Ciasto delikatnie zwijamy w roladę.

4. Zwiniętą roladkę smarujemy rozkłóconym żółtkiem. Całość kroimy na kawałki o grubości około 2 cm.

5. Roladki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy około 20 minut, do zarumienienia.

6. Gotowe roladki podajemy same lub np. z sosem czosnkowym.

Roladki z ciasta francuskiego
Udostępnij ten przepis!

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

dwa + piętnaście =