Proste i smaczne przepisy!

Dania Główne

Patelnia meksykańska

Patelnia meksykańska

Patelnia meksykańska to rewelacyjny pomysł na obiad dla całej rodziny. Danie jest niezwykle proste, smaczne i sycące. Meksykańska kompozycja smaków na pewno zachwyci domowników.

Przepis na to danie jest bardzo prosty, ale smakowy efekt jest niesamowity. Składniki z łatwością znajdziecie w każdym sklepie. Jeśli szukacie pomysłu na ciekawy obiad, patelnia meksykańska będzie idealnym wyborem.

Polecamy również: przepis na zupę meksykańską z kurczakiem.

PATELNIA MEKSYKAŃSKA PRZEPIS

Składniki

  • 150 g ryżu
  • 400 g mięsa mielonego
  • 1/2 puszki czerwonej fasoli
  • 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 100 g tartej mozzarelli
  • 4 łyżki ketchupu
  • 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Ryż ugotuj zgodnie z czasem podanym na opakowaniu.

  2. Cebulę podsmaż na odrobinie oliwy.

  3. Mięso mielone przypraw słodką papryką, solą i pieprzem. Przełóż na patelnię z cebulą i podsmaż do zarumienienia.

  4. Paprykę czerwoną pokrój w kosteczkę, fasolę oraz kukurydzę odsącz z zalewy. Warzywa przełóż na patelnię i całość smaż kilka minut. Możesz podlać odrobiną wody.

  5. Następnie dodaj ugotowany ryż, przecier pomidorowy oraz ketchup. Całość wymieszaj, wierzch posyp tartą mozzarellą.

  6. Patelnię przykryj pokrywką i smaż jeszcze chwile na małym ogniu do roztopienia się sera.
Patelnia meksykańska przepis
przepis na patelnię meksykańską

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 15

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

18 − 6 =