Sałatka hit na stole to rewelacyjna przekąska, która pokochacie, zaraz po skosztowaniu. Składa się z dużej ilości kolorowych składników, które sprawiają, że sałatka wygląda fenomenalnie i tak też smakuje.
Ta kolorowa sałatka hit na stole, mimo dużej ilości składników, jest łatwa i szybka w przygotowaniu. Idealnie sprawdzi się podczas domowych imprez, czy spotkań z przyjaciółmi. Jest lekka, smaczna i pięknie pachnie. Polecam wypróbować!
SAŁATKA HIT NA STOLE – PRZEPIS
Składniki
- 10 rzodkiewek
- 1 czerwona papryka
- 1 ogórek świeży
- 4 jajka
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1 cebula czerwona
- 160 g makaronu ryżowego
- 250 g paluszków surimi
- 2 garści świeżego szpinaku
- 5 łyżek jogurtu naturalnego
- 1 łyżka majonezu
- 2 ząbki czosnku
- pęczek szczypiorku
- pieprz, sól
Wykonanie
- Makaron gotujemy zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Następnie odcedzamy, przelewamy zimną wodą i odstawiamy do przestygnięcia.
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kosteczkę.
- Ogórka obieramy i kroimy w kosteczkę, paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych i również kroimy w kostkę. Rzodkiewkę oraz paluszki surimi kroimy w plasterki.
- Czerwoną cebulę oraz szczypiorek drobno siekamy, kukurydzę odsączamy z zalewy. Liście szpinaku siekamy na mniejsze kawałki.
- Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem.
- Wszystkie składniki na sałatkę przekładamy do większej miski, dodajemy przygotowany sos, mieszamy.