Proste i smaczne przepisy!

Sałatki

Sałatka z jajkiem i czerwoną fasolą

Sałatka z jajkiem i czerwoną fasolą

Sałatka z jajkiem i czerwoną fasolą to jedna z najlepszych propozycji na szybką do zrobienia sałatkę na każdą okazję. Sałatkę przygotujesz w 15 minut z kilku prostych i łatwo dostępnych składników.

Czy to na kolację, obiad czy lunch do pracy, sałatka z jajkiem i czerwoną fasolą sprawdzi się idealnie w każdej sytuacji. Robi się ją błyskawicznie, jest sycąca i co najważniejsze rewelacyjnie smakuje. U mnie w domu pojawia się bardzo często, gdy spodziewamy się gości. Każdy się nią zachwyca i jako pierwsza znika ze stołu. Zachęcam wypróbować i samemu przekonać się jajka jest przepyszna!

SAŁATKA Z JAJKIEM I CZERWONĄ FASOLĄ PRZEPIS

Składniki

  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 słoiczek selera konserwowego (320g)
  • 5 jajek
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupek. Następnie pokrój w kosteczkę.

  2. Selera konserwowego, czerwoną fasolę oraz kukurydzę konserwową odsącz z zalewy.

  3. Jogurt naturalny wymieszaj z majonezem, szczyptą soli i pieprzu tworząc sos.

  4. Wszystkie składniki przełóż do miski, dodaj przygotowany sos i wymieszaj.

Smacznego!

Przepis na sałatkę z jajkiem i czerwoną fasolą
Sałatka z jajkiem i czerwoną fasolą przepis

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 802

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

trzy × 4 =