
Sałatka z jajkiem i czerwoną fasolą to jedna z najlepszych propozycji na szybką do zrobienia sałatkę na każdą okazję. Sałatkę przygotujesz w 15 minut z kilku prostych i łatwo dostępnych składników.
Czy to na kolację, obiad czy lunch do pracy, sałatka z jajkiem i czerwoną fasolą sprawdzi się idealnie w każdej sytuacji. Robi się ją błyskawicznie, jest sycąca i co najważniejsze rewelacyjnie smakuje. U mnie w domu pojawia się bardzo często, gdy spodziewamy się gości. Każdy się nią zachwyca i jako pierwsza znika ze stołu. Zachęcam wypróbować i samemu przekonać się jajka jest przepyszna!
SAŁATKA Z JAJKIEM I CZERWONĄ FASOLĄ PRZEPIS
Składniki
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 puszka kukurydzy konserwowej
- 1 słoiczek selera konserwowego (320g)
- 5 jajek
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
Przygotowanie
- Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupek. Następnie pokrój w kosteczkę.
- Selera konserwowego, czerwoną fasolę oraz kukurydzę konserwową odsącz z zalewy.
- Jogurt naturalny wymieszaj z majonezem, szczyptą soli i pieprzu tworząc sos.
- Wszystkie składniki przełóż do miski, dodaj przygotowany sos i wymieszaj.
Smacznego!

