Sałatka z rzodkiewką i jajkiem to pyszna i bardzo uniwersalna sałatka, którą można podać na różne okazje. Będzie doskonałą propozycją na kolację, jak również na imprezowy stół, czy jako lunch do pracy.
Przepis na sałatkę z rzodkiewką i jajkiem jest bardzo prosty i szybki. Przygotujecie ją w mniej niż 15 minut! Sałatka jest wyrazista w smaku i z pewnością nasyci, zaspokoi głód na długo. Jeśli szukacie pomysłu na smaczny i szybki posiłek, to sałatka z rzodkiewką i jajkiem będzie idealnym wyborem.
SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I JAJKIEM – PRZEPIS
Składniki
- pęczek rzodkiewki
- 4 jajka
- 20 dkg szynki drobiowej
- 20 dkg sera żółtego
- 1 łyżka majonezu
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
- pęczek szczypiorku
Przygotowanie
1. Jajka gotujemy na twardo i obieramy. Ścieramy na tarce o grubych oczkach.
2. Rzodkiewkę oraz ser żółty również ścieramy na tarce.
3. Szynkę kroimy w drobną kosteczkę, szczypiorek drobno siekamy.
4. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, jogurt naturalny i całość mieszamy. Doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku.