Smaczna, pożywna i prosta w przygotowaniu sałatka z szynką i selerem konserwowym. Doskonale sprawdzi się na kolację lub na spotkanie ze znajomymi. Można ją również zapakować w lunchboxa i zabrać ze sobą do pracy czy szkoły.
Sałatka z szynką i selerem konserwowym ma ciekawy słodko-słony smak i jest bardzo aromatyczna. Gwarantuję, że zachwyci nie jedno podniebienie. Jeśli szukacie nowych doznań kulinarnych oraz niebanalnych połączeń smakowych, koniecznie wypróbujcie ten przepis.
SAŁATKA Z SZYNKĄ I SELEREM KONSERWOWYM PRZEPIS
Składniki
- 5 jajek
- słoik selera konserwowego
- kiść winogrona białego
- 200 g wędliny w kawałku
- 2 łyżki majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kosteczkę.
2. Wędlinę również pokrój w kostkę.
3. Selera konserwowego odciśnij z zalewy i posiekaj na mniejsze kawałki.
4. Winogrono umyj i pokrój na połówki.
5. Jogurt naturalny wymieszaj z majonezem, solą oraz pieprzem.
6. Wszystkie składniki przełóż do miski, dodaj sos i wymieszaj.
Smacznego!