Sałatka z tuńczykiem i pieczarkami marynowanymi to super smaczna przekąska, która doskonale sprawdzi się na wyjątkowe okazje. Będzie pięknie prezentować się na świątecznym stole, jak również na domowych imprezach ze znajomymi. Sałatka warstwowa z tuńczykiem i pieczarkami marynowanymi jest pyszna, banalnie prosta i szybka w przygotowaniu. Gwarantujemy, że posmakuje każdemu, kto jej spróbuje.
SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I PIECZARKAMI MARYNOWANYMI PRZEPIS
Składniki
- 1 tuńczyk w sosie własnym
- 12 pieczarek marynowanych
- 4 ogórki konserwowe
- 4 jajka
- 1 czerwona cebula
- 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
- szczypiorek
Sos
- 2 łyżki majonezu
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kostkę.
2. Ogórki konserwowe oraz cebulę czerwoną również pokrój w kosteczkę, pieczarki marynowane w plasterki.
3. Tuńczyka i kukurydzę odsącz z zalewy, szczypiorek drobno posiekać.
4. Jogurt naturalny wymieszaj z majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem.
Składniki umieść w salaterce następująco:
– jajka
– ogórki
– tuńczyk
– cebula czerwona
– kukurydza konserwowa
– sos
– pieczarki
– szczypiorek