Jajka faszerowane to obowiązkowa przekąska na Święta Wielkanocne. Przepisów i pomysłów na jajka nadziewane jest naprawdę mnóstwo, u mnie tym razem zagościły jajka faszerowane pastą z łososia, które serdecznie Wam polecam. Przekąskę tą można przygotować w dosłownie 15 minut, jest pyszna i pięknie prezentuje się na stole. Zapraszam na przepis!
JAJKA FASZEROWANE W 15 MINUT – PRZEPIS
Składniki
- 4 jajka
- 100 g łososia wędzonego na zimno
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- kilka gałązek koperku
Wykonanie
- Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i przekroić na połówki, wydrążyć żółtka.
- Żółtka przełożyć do miseczki, dodać wędzonego łososia oraz majonez. Całość zblendować na gładką masę. Odrobinę łososia odłożyć na później do dekoracji
- Białka jajek wypełnić przygotowaną pastą z łososia. Wierzch udekorować kawałkami łososia i posiekanym koperkiem.