Proste i smaczne przepisy!

Przekąski

Jajka faszerowane w 15 minut

Jajka faszerowane w 15 minut

Jajka faszerowane to obowiązkowa przekąska na Święta Wielkanocne. Przepisów i pomysłów na jajka nadziewane jest naprawdę mnóstwo, u mnie tym razem zagościły jajka faszerowane pastą z łososia, które serdecznie Wam polecam. Przekąskę tą można przygotować w dosłownie 15 minut, jest pyszna i pięknie prezentuje się na stole. Zapraszam na przepis!

JAJKA FASZEROWANE W 15 MINUT – PRZEPIS

Składniki

  • 4 jajka
  • 100 g łososia wędzonego na zimno
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  •  kilka gałązek koperku

Wykonanie

  • Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i przekroić na połówki, wydrążyć żółtka. 
  • Żółtka przełożyć do miseczki, dodać wędzonego łososia oraz majonez. Całość zblendować na gładką masę. Odrobinę łososia odłożyć na później do dekoracji
  • Białka jajek wypełnić przygotowaną pastą z łososia. Wierzch udekorować kawałkami łososia i posiekanym koperkiem. 
Jajka faszerowane w 15 minut przepis
Przepis na jajka faszerowane w 15 minut

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 2 / 5. Oddanych głosów: 1

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

dwadzieścia − dwanaście =