Proste i smaczne przepisy!

Przekąski

Szybkie roladki z szynki

Szybkie roladki z szynki

Roladki z szynki wypełnione farszem jajecznym z dodatkiem chrzanu to świetna przekąska na świąteczny stół i nie tylko. Proste w przygotowaniu, a zarazem efektowne i bardzo smaczne.

Przepis na roladki z szynki jest bardzo prosty i szybki. Wystarczy tylko kilka prostych składników i 30 minut Twojego czasu, aby przygotować te pyszne ruloniki. Do wykonania tych roladek najlepiej sprawdzi się szynka pokrojona w cienkie plastry, którą można łatwo zwinąć i nie będzie się kruszyć podczas zawijania.

SZYBKIE ROLADKI Z SZYNKI PRZEPIS

Składniki

  • 6 plastrów szynki
  • 3 jajka
  • 3 łyżeczki chrzanu ze słoiczka
  • 1 łyżka majonezu
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka ugotuj na twardo i obierz ze skorupek. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

  2. Do startych jajek dodaj tarty chrzan, majonez, sól, pieprz oraz posiekany drobno szczypiorek.

  3. Na środek każdego plastra szynki wyłożyć porcję farszu i zawinąć w rulonik. Każdy rulonik przywiązać gałązką szczypiorku do dekoracji.
Szybkie roladki z szynki przepis

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 902

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

4 × pięć =