
Roladki z szynki wypełnione farszem jajecznym z dodatkiem chrzanu to świetna przekąska na świąteczny stół i nie tylko. Proste w przygotowaniu, a zarazem efektowne i bardzo smaczne.
Przepis na roladki z szynki jest bardzo prosty i szybki. Wystarczy tylko kilka prostych składników i 30 minut Twojego czasu, aby przygotować te pyszne ruloniki. Do wykonania tych roladek najlepiej sprawdzi się szynka pokrojona w cienkie plastry, którą można łatwo zwinąć i nie będzie się kruszyć podczas zawijania.
SZYBKIE ROLADKI Z SZYNKI PRZEPIS
Składniki
- 6 plastrów szynki
- 3 jajka
- 3 łyżeczki chrzanu ze słoiczka
- 1 łyżka majonezu
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Przygotowanie
- Jajka ugotuj na twardo i obierz ze skorupek. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
- Do startych jajek dodaj tarty chrzan, majonez, sól, pieprz oraz posiekany drobno szczypiorek.
- Na środek każdego plastra szynki wyłożyć porcję farszu i zawinąć w rulonik. Każdy rulonik przywiązać gałązką szczypiorku do dekoracji.
