Proste i smaczne przepisy!

Ciasta i Desery

Ciasto migdałowa krówka

Ciasto migdałowa krówka

Przepyszne ciasto z delikatnym kremem, wykończone masą krówkową i prażonymi migdałami. Ciasto migdałowa krówka to bardzo proste ciasto bez pieczenia. Można je przygotować bez użycia piekarnika. 

Przepis na ciasto migdałowa krówka jest bardzo prosty i poradzi sobie z nim każdy, nawet osoby rozpoczynające swoją przygodę w kuchni. 

Jeśli jesteście miłośnikami szybkich ciast bez pieczenia, ten przepis z pewnością przypadnie Wam do gustu. Proste składniki i cudowny smak! Zapraszam na przepis. 

CIASTO MIGDAŁOWA KRÓWKA – PRZEPIS

Składniki

  • 1000 ml śmietanki kremówki 30%
  • 500 g serka mascarpone
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 1 puszka masy krówkowej
  • 48 herbatniki kakaowe
  • 48 krakersów
  • 2/3 szklanki płatków migdałów
  • 2 śmietan-fix (opcjonalnie)

Wykonanie

  • Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy z serkiem mascarpone i cukrem pudrem na puszystą masę. Aby krem był sztywniejszy, można dodać śmietan-fix. Należy go wcześniej wymieszać z cukrem pudrem i wsypać do masy.
  • Blaszkę 24×36 cm wykładamy papierem do pieczenia i na dnie układamy herbatniki kakaowe. Na nich rozprowadzamy część masy i przykrywamy krakersami.
  • Na krakersach rozprowadzamy połowę masy krówkowej i układamy kolejną warstwę krakesów. Na krakersy wykładamy pozostałą masę i układamy herbatniki kakaowe.
  • Wierzch ciasta dekorujemy pozostałą masą krówkową oraz prażonymi migdałami.
Ciasto migdałowa krówka na herbatnikach
Ciasto migdałowa krówka przepis
ciasto bez pieczenia na herbatnikach
Udostępnij ten przepis!

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *