Proste i smaczne przepisy!

Sałatki

Mizeria ze śmietaną i koperkiem

Mizeria ze śmietaną i koperkiem

Mizeria, czyli jedna z najsmaczniejszych surówek do obiadu. Najlepiej smakuje przygotowana ze świeżych ogórków, jednak można ją również robić przez cały rok z ogórków szklarniowych.

Mizerię najczęściej jadana jest z gotowanymi ziemniakami i mięsem z sosem. Swietnie sprawdzi się także jako dodatek do dań z grilla. Przepis na mizerię jest bardzo prosty i szybki, a składniki łatwo dostępne. Jak zrobić smaczną mizerię? Poniżej znajdziesz listę produktów oraz sposób przygotowania.

PRZEPIS NA MIZERIĘ

Składniki

  • 0,5 kg ogórków świeżych
  • 200 ml śmietany 18%
  • 1 gałązka koperku
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Ogórki myjemy, obieramy ze skórki i kroimy na cienkie talarki.

2. Koperek drobno siekamy i dodajemy do ogórków.

3. Następnie dodajemy śmietanę, sok z cytryny, sól oraz pieprz.

4. Całość mieszamy do połączenia składników.

5. Tak przygotowaną mizerię wstawić do lodówki na ok. 30 minut. Powinna być dobrze schłodzona.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

17 − 15 =