Proste i smaczne przepisy!

Przekąski

Pasta z awokado

Pasta z awokado

Awokado jeszcze do niedawna było niedoceniane, a od pewnego czasu zyskało na popularności. Wykorzystywane jest do wielu smacznych dań, sałatek czy przekąsek. Z awokado można również przygotować pastę kanapkową, która będzie idealnym dodatkiem na kanapkę czy do różnych przekąsek.

Moja pasta z awokado w swoim składzie zawiera oczywiście awokado, a poza tym jajka, tuńczyka i cebulkę. Połączenie tych składników ze sobą to idealny pomysł.

Pasta jest naprawdę pyszna i dodatkowo łatwa w przygotowaniu. Zapraszam do wypróbowania przepisu!

PASTA Z AWOKADO – PRZEPIS

Składniki

  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 mała cebula
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • pieprz
  • sól

Wykonanie

  • Ugotowane jajka obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.
  • Tuńczyka odsączamy z zalewy i rozdrabniamy za pomocą widelca.
  • Cebulę kroimy w drobną kosteczkę.
  • Awokado obieramy, usuwamy pestkę, kroimy na mniejsze kawałki i rozgniatamy za pomocą widelca.
  • Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dodajemy sok z cytryny, sól oraz pieprz. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Serwujemy z dodatkiem świeżego pieczywa.
Pasta z awokado przepis
Pasta z awokado przepis
Udostępnij!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.