Pasta jajeczna z szynką to nasza kolejna propozycja na pyszny dodatek do kanapek, który uczyni je jeszcze smaczniejszymi i bardziej sycącymi. Jajka połączone z szynką i żółtym serem to naprawdę zgrany duet smakowy. Składniki idealnie się uzupełniają i tworzą apetyczną całość. Przepis na pastę jajeczną z szynką jest bardzo prosty i szybki, ponieważ wystarczy zaledwie 15 minut, aby ją przyrządzić. Jeśli lubicie pasty kanapkowe, ta wersja pasty z jajkiem i szynką z pewnością przypadnie wam do gustu.
PASTA JAJECZNA Z SZYNKĄ PRZEPIS
Składniki
- 5 jajek
- 150 g szynki konserwowej w kawałku
- 200 g sera żółtego w kawałku
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
- pęczek szczypiorku
Przygotowanie
- Jajka gotuję na twardo, obieram i ścieram na tarce.
- Ser żółty oraz szynkę również ścieram na tarce.
- Szczypiorek drobno siekam.
- Składniki przekładam do miseczki, dodaję majonez i mieszam. Doprawiam solą i pieprzem do smaku.