Proste i smaczne przepisy!

Przekąski

Mini pizze z cukinii

Mini pizze z cukinii

Mini pizze z cukinii, czyli zapiekane plastry cukinii z sosem pomidorowym, pieczarkami, szynką i serem. Doskonały dodatek do dania głównego, lub po prostu urozmaicenie codziennej kolacji.

Mini pizze z cukinii to super pomysł na wykorzystanie cukinii, ale również na to, aby wykorzystać resztki warzyw, wędlin i serów, które zalegają nam w lodówce. Ponadto mini pizze z cukinii są bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, wyglądają bardzo apetycznie, a podczas pieczenia w domu unosi się cudowny zapach.

MINI PIZZE Z CUKINII PRZEPIS

Składniki

  • 1 większa cukinia
  • 250 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g szynki
  • 150 g sera żółtego
  • ketchup
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1 Cebulę oraz czosnek drobno posiekać i podsmażyć na odrobinie tłuszczu.

2. Pieczarki pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić na patelnię z cebulą. Całość dusić do momentu, aż z pieczarek odparuje woda. Pod koniec duszenia przyprawić solą i pieprzem.

3. Ser żółty zetrzeć na tarce, szynkę pokroić w drobną kostkę.

4. Cukinię umyć i osuszyć. Odciąć końce i pokroić na plastry o grubości około 1 cm.

5. Każdy kawałek posmarować ketchupem. Następnie nałożyć pieczarki oraz szynkę. Wierzch posypać startym serem.

7. Krążki przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec przez 30 minut.

8. Po upieczeniu polać ketchupem i posypać posiekanym szczypiorkiem.

Mini pizze z cukinii przepis

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

dziewiętnaście − trzynaście =