Proste i smaczne przepisy!

Dania Główne

Roladki z porem i pieczarkami

Roladki z porem i pieczarkami to świetny pomysł na smaczny obiad. Są bardzo łatwe w przygotowaniu i stanowią fajną alternatywę dla tradycyjnych kotletów. Roladki są bardzo aromatyczne, soczyste i idealnie doprawione. Dodatek farszu pieczarkowo-porowego jeszcze bardziej podbija ich cudowny smak. 

Poniżej zaprezentuję Wam pyszny przepis na drobiowe roladki z pieczarkami i porem w chrupiącej panierce. Świetnie sprawdzą się na niedzielny obiad i nie tylko. Zapraszam na przepis!

PRZEPIS NA ROLADKI Z POREM I PIECZARKAMI

Składniki

  • 500 g fileta z kurczaka
  • 1/2 pora
  • 1 serek topiony
  • 200 g pieczarek
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 jajko
  • 4 łyżki mleka
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka
  • przyprawa do kurczaka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Wykonanie

  • Fileta z kurczaka dzielimy na porcie i rozbijamy jak na tradycyjne kotlety. Doprawiamy z obu stron przyprawą do kurczaka, papryką słodką, solą oraz pieprzem.
  • Pieczarki kroimy w kosteczkę, podsmażamy na odrobinie masła. Do duszących się pieczarek dodajemy posiekanego pora. Pod koniec smażenia doprawiamy solą oraz pieprzem.
  • Na każdy kawałek mięsa wykładamy pieczarki uduszone z porem, a następnie kawałek serka topionego. Całość zwijamy w roladki.
  • Jajko z dodatkiem mleka roztrzepujemy. Na kolejny talerz przesypujemy bułkę tartą. Roladki panierujemy kolejno w jajku, a następnie w bułce tartej.
  • Na patelni rozgrzewamy olej, a następnie smażymy roladki na złoty kolor z każdej strony.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

cztery × dwa =