Szukasz pomysłu na słodką przekąskę do kawy, którą przygotujesz z kilku prostych składników? Brownie z bananów będzie idealnym rozwiązaniem! Bez mąki i jajek — ten deser jest nie tylko przepyszny, ale i bardzo łatwy do przygotowania.
Brownie z bananów to pyszne ciasto czekoladowe, które doskonale sprawdzi się na każdą okazję. Robi się je ekspresowo i obłędnie smakuje. Składa się zaledwie z 4 składników – wspomnianych bananów, masła orzechowego, kakao i kilku kostek czekolady. Ten deser skradnie serce każdego łasucha!
BROWNIE Z BANANÓW PRZEPIS
Składniki
- 3 banany
- 120 g masła orzechowego (u mnie z kawałkami orzechów)
- 3 łyżki kakao
- kilka kostek czekolady mlecznej
Przygotowanie
- Banany obrać, wrzucić do miseczki i rozgnieść widelcem na papkę.
- Następnie dodać kakao i masło orzechowe. Całość dokładnie wymieszać do połączenia składników.
- Powstałą masę przełożyć do niewielkiego naczynia żaroodpornego wyłożonego papierem do pieczenia. Górę posypać drobno posiekaną czekoladą.
- Ciasto piec przez 25 minut w 180 stopniach.