Proste i smaczne przepisy!

Ciasta i Desery

Brownie z bananów

Brownie z bananów

Szukasz pomysłu na słodką przekąskę do kawy, którą przygotujesz z kilku prostych składników? Brownie z bananów będzie idealnym rozwiązaniem! Bez mąki i jajek — ten deser jest nie tylko przepyszny, ale i bardzo łatwy do przygotowania.

Brownie z bananów to pyszne ciasto czekoladowe, które doskonale sprawdzi się na każdą okazję. Robi się je ekspresowo i obłędnie smakuje. Składa się zaledwie z 4 składników – wspomnianych bananów, masła orzechowego, kakao i kilku kostek czekolady. Ten deser skradnie serce każdego łasucha!

BROWNIE Z BANANÓW PRZEPIS

Składniki

  • 3 banany
  • 120 g masła orzechowego (u mnie z kawałkami orzechów)
  • 3 łyżki kakao
  • kilka kostek czekolady mlecznej

Przygotowanie

  1. Banany obrać, wrzucić do miseczki i rozgnieść widelcem na papkę.

  2. Następnie dodać kakao i masło orzechowe. Całość dokładnie wymieszać do połączenia składników.

  3. Powstałą masę przełożyć do niewielkiego naczynia żaroodpornego wyłożonego papierem do pieczenia. Górę posypać drobno posiekaną czekoladą.

  4. Ciasto piec przez 25 minut w 180 stopniach.
Brownie z bananów przepis
Przepis na brownie z bananów

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 413

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

szesnaście + 12 =