Proste i smaczne przepisy!

Przekąski

Pasta kanapkowa z rukolą

Pasta kanapkowa z rukolą

Pasta kanapkowa z rukolą to ciekawa propozycja na pyszne smarowidło na kanapki. Pasta ma ciekawy smak, nie jest sucha i łatwo ją rozsmarować na pieczywie. Dodatkowo zawiera mnóstwo witamin i składników odżywczych.

Przepis na pastę z rukolą w roli głównej jest bardzo prosty i szybki. Składniki wystarczy tylko dokładnie połączyć ze sobą i zmiksować. Niewiele pracy, a efekt smakowy powala na kolana. Jeśli lubicie pasty kanapkowe, koniecznie musicie wypróbować tej wersji z rukolą.

PASTA KANAPKOWA Z RUKOLĄ PRZEPIS

Składniki

  • 1 opakowanie rukoli
  • 2/3 szklanki orzechów włoskich
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 3 ząbki czosnku

Przygotowanie

1. Do kielicha blendera przekładamy rukolę, orzechy włoskie i czosnek. Następnie dodajemy oliwę, sok z cytryny, sól oraz pieprz.

2. Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.

3. Gotową pastę podajemy na na pieczywie lub krakresach.

pasta do kanapek z rukolą
zielona pasta kanapkowa

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

4 + dziesięć =