Proste i smaczne przepisy!

Ciasta i Desery

Budyniowiec

Poznaj przepis na prosty i przepyszny budyniowec bez pieczenia. Zrób go raz, a już na stałe zagości na twoim stole!

Budyniowiec

Budyniowiec to smaczne i łatwe ciasto bez pieczenia, które doskonale sprawdzi się na różne okazje. Ciasto wspaniale smakuje i przepięknie prezentuje się na talerzu. Biszkopty przełożone aksamitnym kremem budyniowym tworzą niepowtarzalny smak, który zachwyci każdego.

Przepis na ciasto budyniowiec jest bardzo łatwy i nie wymaga jakichś specjalnych umiejętności kulinarnych. Wystarczy postępować zgodnie ze wskazówkami i gwarantuję, że ten pyszny deser wyjdzie wam idealny!

BUDYNIOWIEC PRZEPIS

Składniki

  • 2 opakowania budyniów śmietankowych bez cukru
  • 800 ml mleka
  • 150 g cukru
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 1 kostka masła (200 g)
  • ok. 24 podłużne biszkopty
  • 1/2 szklanki mleka
  • cukier puder
  • szczypta soli

Przygotowanie

  1. 600 ml mleka zagotuj z cukrem i cukrem wanilinowym. W pozostałym mleku rozpuść proszki budyniowe.

  2. Do gotującego się mleka wlej masę budyniową i energicznie mieszaj rózgą kuchenną do uzyskania gęstego budyniu. Tak przygotowaną masę budyniową przykryj folią spożywczą i odstaw do całkowitego przestygnięcia.

  3. Miękkie masło utrzyj ze szczyptą soli na jasną i puszystą masę. Ciągle ucierając na małych obrotach, stopniowo dodawaj budyń. Miksuj do uzyskania gładkiego kremu.

  4. Formę o wymiarach 20×20 cm wyściel papierem do pieczenia.

  5. Biszkopty zamocz w mleku i ułóż ciasto na dnie blaszki. Następnie wyłóż krem budyniowy i całość przykryj drugą warstwą biszkoptów, również wcześniej zanurzonymi w mleku.

  6. Ciasto wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.

  7. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.
Budyniowiec przepis
ciasto Budyniowiec bez pieczenia

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.4 / 5. Oddanych głosów: 216

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

15 − 14 =