
Buraczana pasta jajeczna to wspaniałe smarowidło na kanapki, które nie tylko świetnie smakuje, ale także zawiera mnóstwo cennych składników odżywczych. Burak jest bogaty w mikroelementy i witaminy, natomiast jajka zawierają duże ilości łatwo przyswajalnego białka, które jest niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Przepis na pastę z buraka i jajka jest bardzo łatwy i szybki, dlatego, jeśli szukacie ciekawego dodatku do pieczywa na śniadanie lub kolację, buraczana pasta jajeczna będzie idealnym wyborem.
BURACZANA PASTA JAJECZNA PRZEPIS
Składniki
- 3 jajka
- 1 ugotowany lub upieczony burak
- 1 cebula czerwona
- 1 czubata łyżka majonezu
- sól
- pieprz
Przygotowanie
- Jajka ugotuj na twardo i ostudź. Następnie obierz i pokrój w kosteczkę.
- Ugotowanego buraka zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
- Czerwoną cebulę pokrój w drobną kosteczkę.
- Wszystkie składniki przełóż do jednej miski, dodaj majonez, sól oraz pieprz i delikatnie wymieszaj.

