Proste i smaczne przepisy!

Przekąski

Buraczana pasta jajeczna

Buraczana pasta jajeczna

Buraczana pasta jajeczna to wspaniałe smarowidło na kanapki, które nie tylko świetnie smakuje, ale także zawiera mnóstwo cennych składników odżywczych. Burak jest bogaty w mikroelementy i witaminy, natomiast jajka zawierają duże ilości łatwo przyswajalnego białka, które jest niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Przepis na pastę z buraka i jajka jest bardzo łatwy i szybki, dlatego, jeśli szukacie ciekawego dodatku do pieczywa na śniadanie lub kolację, buraczana pasta jajeczna będzie idealnym wyborem.

BURACZANA PASTA JAJECZNA PRZEPIS

Składniki

  • 3 jajka
  • 1 ugotowany lub upieczony burak
  • 1 cebula czerwona
  • 1 czubata łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka ugotuj na twardo i ostudź. Następnie obierz i pokrój w kosteczkę.

  2. Ugotowanego buraka zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

  3. Czerwoną cebulę pokrój w drobną kosteczkę.

  4. Wszystkie składniki przełóż do jednej miski, dodaj majonez, sól oraz pieprz i delikatnie wymieszaj.
Buraczana pasta jajeczna przepis
Pasta buraczana

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 751

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

dziewiętnaście + siedemnaście =