Proste i smaczne przepisy!

Sałatki

Chrupiąca surówka z czerwonej kapusty i marchwi

Chrupiąca surówka z czerwonej kapusty i marchwi

Chrupiąca surówka z czerwonej kapusty i marchwi to pyszny dodatek do obiadu lub do dań z grilla. Bogactwo witamin i świetny smak czynią z tej surówki idealną oprawę do każdego rodzaju mięsa. Przepis na surówkę z czerwonej kapusty i marchewki jest bardzo łatwy i szybki. Przygotowanie nie powinno zająć wam więcej niż 15 minut!

Polecam również sprawdzić nasz wcześniejszy przepis na surówkę Colesław, która smakuje tak jak ta podawana w KFC.

CHRUPIĄCA SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY I MARCHWI PRZEPIS

Składniki

  • pół główki czerwonej kapusty
  • 1 czerwona cebula
  • 2 marchewki
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • szczypta cukru
  • szczypta soli

Przygotowanie

  1. Jogurt naturalny łączę z majonezem, musztardą, octem jabłkowym, solą oraz cukrem.

  2. Kapustę czerwoną oczyszczam z wierzchnich liści, następnie drobno szatkuję.

  3. Cebulę obieram i kroję w piórka.

  4. Marchewki obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach.

  5. Do miski przekładam kapustę, marchewki i cebulę. Dodaję wcześniej przygotowany sos i mieszam.

  6. Surówkę odstawiam na 15 minut, by smaki się przegryzły.
Chrupiąca surówka z czerwonej kapusty i marchwi przepis
Przepis na surówkę z czerwonej kapusty i marchwi

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.4 / 5. Oddanych głosów: 7

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

3 × pięć =