Proste i smaczne przepisy!

Przekąski

Czosndogi

Czosndogi

Czosndogi to świetna odmiana dla tradycyjnych hot-dogów, w których podłużna bułka została zastąpiona czosnkową bagietką. Dzięki temu nasz „hot dog” jest zdecydowanie bardziej aromatyczny. Dodatkowo bułkę wraz z parówką oraz sporą ilością sera zapieka się w piekarniku, dzięki czemu pieczywo jest chrupiące, a ser idealnie roztopiony. Przepis na czosndogi jest bardzo łatwy i nie wymaga wiele pracy. Przygotowanie zajmie Ci nie więcej niż 30 minut. Zachęcam do wypróbowania!

CZOSNDOGI PRZEPIS

Składniki

  • 2 bagietki czosnkowe
  • 4 parówki
  • 120 g sera mozzarella
  • 2 większe ogórki konserwowe
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 4 łyżki kukurydzy
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • pęczek szczypiorku
  • sos czosnkowy
  • ketchup
  • prażona cebulka

Przygotowanie

1. Bagietki czosnkowe naciąć przez środek. Delikatnie rozszerzyć obie połówki i lekko ugnieść miąższ.

2 Na spód wyłożyć odrobinę startego sera, a na nim ułożyć po dwie parówki na bułkę. Całość ponownie posypać serem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec przez ok. 15 minut.

3. W tym czasie pokroić paprykę, pomidorki koktajlowe, ogórki, posiekać szczypiorek. Kukurydzę odsączyć z zalewy.

4. Bagietki wyjąć z z piekarnika i wyłożyć na nie ogórki, kukurydzę, paprykę i pomidorki koktajlowe. Wierzch polać ketchupem, sosem czosnkowym oraz posypać posiekanym szczypiorkiem i prażoną cebulką.

Czosndogi przepis

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 1 / 5. Oddanych głosów: 1

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

osiemnaście − trzy =