Proste i smaczne przepisy!

Przekąski

Domowe chipsy z tortilli

domowe chipsy z tortilli

Domowe chipsy z tortilli o smaku serowo-czosnkowym to doskonała przekąska na imprezę, lub do oglądania filmu. Kilka prostych składników, kilkanaście minut czasu spędzonego w kuchni i pyszna przekąska gotowa. Jeśli lubicie pochrupać i szukacie zdrowszej alternatywy dla sklepowych chipsów, to ten przepis na chipsy z tortilli sprawdzi się idealnie.

DOMOWE CHIPSY Z TORTILLI – PRZEPIS

Składniki

  • tortilla – 1 placek
  • ser żółty – 40 g
  • oliwa z oliwek – 4 łyżki
  • czosnek – 2 ząbki
  • bazylia
  • oregano
  • szczypta soli

Przygotowanie

1. Tortillę pokroić na trójkąty.

2. W misce wymieszać ze sobą oliwę, przeciśnięty przez praskę czosnek, bazylię, oregano, sól oraz starty na tarce ser.

3. Kawałki tortilli posmarować z obu stron przygotowaną papką, a następnie ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

4. Tak przygotowane chipsy z tortilli włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez ok. 10 minut, grzanie góra-dół.

5. Podawać z ulubionym sosem.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

jedenaście − jeden =