Roladki z szynki to prosty pomysł na imprezową przekąskę. Ekspresowo się je robi, świetnie wyglądają i co najważniejsze wyśmienicie smakują. Uwierz mi, że znikają ze stołu bardzo szybko! Do przygotowania tych roladek z szynki potrzebujesz jedynie kilku prostych składników, które prawdopodobnie masz już w swojej kuchni. Polecam wypróbować przepis!
EKSPRESOWE ROLADKI Z SZYNKI PRZEPIS
Składniki
- 8-10 plasterków szynki
- 150 g serka śmietankowego typu Almette
- 2 duże ogórki konserwowe
- 1/2 średniej papryki czerwonej
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Ogórki konserwowe i paprykę kroimy w drobną kosteczkę, szczypiorek drobno siekamy.
2. Do serka dodajemy pokrojone warzywa, szczyptę soli oraz pieprzu i mieszamy.
3. Na plasterki szynki wykładamy przygotowaną pastę i zwijamy w ruloniki.
4. Następnie każdy rulonik przecinamy pod kątem na pół. Gotowe!