Proste i smaczne przepisy!

Przekąski

Jajka po tatarsku

Jajka po tatarsku

Jajka po tatarsku to przepyszna przekąska, która świetnie sprawdzi się na wielkanocnym stole. Jest to danie, które z pewnością zaskoczy gości swoim niebanalnym smakiem i fantastycznym wyglądem.

Przepis na jajka po tatarsku jest bardzo łatwy i nie wymaga wiele pracy. Wystarczy ugotować jajka i w tym czasie pokroić resztę składników, a następnie połączyć je ze sobą. Po tym procesie pozostaje nam już tylko wykładanie wszystkiego na talerz. Prosto i smacznie! Polecamy również nasz wcześniejszy przepis na jajka w sosie jogurtowo-musztardowym.

JAJKA PO TATARSKU PRZEPIS

Składniki

  • 5 jajek
  • 1 mały słoiczek pieczarek marynowanych (320 g)
  • 1 czerwona cebula
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1 łyżeczka musztardy stołowej
  • 2 łyżki majonezu
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka gotuję na twardo, studzę i obieram ze skorupek. Przekrawam na połówki.

  2. Pieczarki marynowane, ogórki konserwowe i cebulę kroję w drobną kosteczkę.

  3. Szczypiorek drobno siekam.

  4. Do miski przekładam pokroje składniki, dodaję jogurt, majonez, musztardę, szczyptę soli oraz pieprzu. Mieszam.

  5. Na półmisek wykładam sos, a na nim układam jajka żółtkiem do góry.

Smacznego!

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 906

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

siedem − trzy =